Αισθητική Οδοντιατρική

Ορθοδοντική χωρίς σιδεράκια

Στη σύγχρονη Οδοντιατρική είναι δυνατόν να πετύχουμε την αποκατάσταση ορισμένων ορθοδοντικών ανωμαλιών χωρίς σιδεράκια. Εξαιρετικά λεπτοί διαφανείς νάρθηκες μπορούν να μετακινήσουν τα δόντια στην επιθυμητή κατεύθυνση. Είναι απόλυτα διακριτικοί και ιδανική λύση για ενήλικες.

Υπερουλικό χαμόγελο

Σε περιπτώσεις που τα ούλα είναι πολύ εμφανή γιατί η γραμμή του χαμόγελου είναι πολύ ψηλή η σύγχρονη αισθητική οδοντιατρική μπορεί πια να δώσει λύσεις είτε με τη χρήση μη παρεμβατικών μεθόδων όπως η βουτιλινική τοξίνη(Botox) είτε με ουλοπλαστική και τροποποίηση των δοντιών.

 

Απάλυνση περιστοματικών γραμμών

Με τη χρήση υαλουρονικού οξέος στην περιστοματική περιοχή είναι δυνατόν να απαλύνουμε τις ρυτίδες και σε συνδυασμό με άλλες αισθητικές παρεμβάσεις να πετύχουμε ένα νεανικότερο χαμόγελο. Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που βρίσκεται φυσιολογικά στο ανθρώπινο σώμα και συγκρατεί νερό στο δέρμα δινοντάς του όγκο και ελαστικότητα.

 

Λεύκανση

Είναι μια από τις πιο συνηθισμένες αισθητικές παρεμβάσεις. Μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε στο σπίτι με εξατομικευμένα δισκάρια που παρέχει ο οδοντίατρος είτε στο ιατρείο για ταχύτερα αποτελέσματα. Ο λευκαντικός παράγοντας διεισδύει στην αδαμαντίνη και διασπά τις χρωστικές δίνοντας ένα αστραφτερό χαμόγελο.

 

'Οψεις πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης είναι εξαιρετικά λεπτά κεραμικά φύλλα που συγκολλούνται στην οδοντική επιφάνεια και μπορούν να τροποποιήσουν το σχήμα και το χρώμα των δοντιών. Είναι κατά κανόνα λιγότερη συντηρητική λύση από τη γλυπτική δοντιών αλλά μπορεί να δώσει λύσεις σε πιο πολύπλοκα περιστατικά.

Πλεονεκτούν σε σχέση με το bonding γιατί το χρώμα τους δεν αλλοιώνεται με το χρόνο και δεν προσροφούν χρωστικές.

 

Γλυπτική δοντιών (bonding)

Με τις τελευταίας γενιάς σύνθετες ρητίνες μπορούμε να αλλάξουμε το χρώμα και το σχήμα των δοντιών, να κλείσουμε διαστήματα, να επιδιορθώσουμε σπασμένα δόντια και να πετύχουμε ένα συμμετρικό και ελκυστικό χαμόγελο.

Σε αρκετές περιπτώσεις δεν υπάρχει ανάγκη για τη χρήση τοπικής αναισθησίας και τα αποτελέσματα είναι ορατά άμεσα μετά από μια μόνο συνεδρία. Η τεχνική είναι ελάχιστα παρεμβατική και έχουμε σχεδόν μηδενική απώλεια οδοντικής ουσίας.

 


Οδοντικά Εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι τεχνητές ρίζες από τιτάνιο που μπορούν να αποκαταστήσουν ένα ή περισσότερα δόντια. Είναι ό,τι πιο κοντινό στο φυσικό δόντι μπορεί να προσφέρει η σύγχρονη οδοντιατρική.
Για τα οδοντικά εμφυτεύματα απαιτείται ένα χειρουργείο υπό τοπική αναισθησία για την τοποθέτησή τους στο οστό και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δυνατόν ο ασθενής να αποκτήσει ένα νέο λειτουργικό δόντι σε μια μόνο συνεδρία.

Στην σημερινή ψηφιακή εποχή είναι δυνατόν να σχεδιάσουμε το χειρουργείο στον υπολογιστή και με τη χρήση υπολογιστικά κατευθυνόμενης χειρουργικής να πετύχουμε άριστα αποτελέσματα χωρίς τομές και με απόλυτη ακρίβεια.


Δυσλειτουργία Κροταφογναθικής Διάρθρωσης

Σε αρκετές περιπτώσεις ο πόνος στην περιοχή της κεφαλής και του τραχήλου συνδέεται με διαταραχές στην κροταφογναθική διάρθρωση. Η κροταφογναθική διάρθρωση κινεί την κάτω γνάθο κατά τη λειτουργία της μάσησης και της ομιλίας. Σε περιπτώσεις μυϊκών διαταραχών ή διαταραχών στον ενδοαρθρικό δίσκο ο πόνος αντανακλά σε όλη την κεφαλή.
Με τη χρήση τεχνικών φυσιοθεραπείας, ειδικών ναρθήκων και μυοχαλαρωτικών επεμβάσεων πολύ συχνά επιτυγχάνουμε βελτίωση ή και εξάλειψη των συμπτωμάτων δίνοντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής στον ασθενή.


Φοβικοί Ασθενείς

Περίπου 30% των ερωτηθέντων ασθενών έχουν κάποιο είδος φοβίας για τον Οδοντίατρο και ένα μεγάλο ποσοστό αυτών αποφεύγει τελείως την επίσκεψη στον Οδοντίατρο παροτι γνωρίζει πως χρήζει θεραπείας.
Σήμερα η Οδοντιατρική τεχνολογία έχει προχωρήσει παρέχοντας ανώδυνες και ήπιες θεραπευτικές μεθόδους. Υπάρχουν τρόποι προσέγγισης αυτών των ασθενών που συνήθως σταδιακά αποκτούν εμπιστοσύνη στον Οδοντίατρο. Σε κάποιες περιπτώσεις επιλέγεται η φαρκακευτική βοήθεια αλλά ακόμη υπάρχει και η δυνατότητα για τη συμβολή ειδικού που παρέχει ψυχολογική υποστήριξη μέχρι να μπορέσει ο ασθενής να αντιμετωπίσει τη φοβία του.


Γενική Οδοντιατρική

Θεραπεία ουλίτιδας
Θεραπεία περιοδοντίτιδας
Εμφράξεις
Ενδοδοντικές θεραπείες (Απονευρώσεις)  
Εξαγωγές
Χειρουργική εξαγωγή εγκλείστων
Γέφυρες
Οδοντοστοιχίες
Παιδοδοντία
Ξηροστομία
Προκαρκινικός έλεγχος

winbank cards